• Zuidoost United: 10 jaar sportief maatschappelijk actief in Zuidoost

    1 jul 2020
  • Onze vereniging, Zuidoost United, bestaat vandaag exact 10 jaar.

    Op 1 juli 2010 is de vereniging doorgestart als fusievereniging uit de clubs sv Bijlmer en KSJB (Kerngroep Surinaamse Jongeren Bijlmer). Kismet en een aantal andere verenigingen zijn lange tijd in beeld geweest om mee te fuseren, uiteindelijk zijn deze twee voetbalverenigingen samengekomen en dus 1 juli 2010 live gegaan.

    Overigens is 1 juli 2010 ook de datum waarop het Bijlmer Sportpark in gebruik is genomen. Dus vandaag niet alleen de felicitaties voor bestuur, leden en vrijwilligers van Zuidoost United, ook aan het stadsdeel Zuidoost met 10 jaar Bijlmer Sportpark. Helaas nog geen festiviteiten op het programma, al is er vanaf vandaag 1 juli 2020 weer het nodige mogelijk.

    We zijn niet de enige die een bijzondere leeftijd behalen dit jaar. Afgelopen weekend mocht de zwemvereniging Kon.AZ'1870 haar 150ste verjaardag vieren. En onze buurtgenoot CTO'70 is dit voorjaar maar liefst 100 geworden (CTO is ook een fusievereniging uit Tavenu en ODA uit Duivendrecht). Daarnaast een andere goede buur: Geinburgia is dit jaar 70 geworden. Ook een heugelijk feit. Voor allen de felicitaties vanaf het Bijlmer Sportpark (onderdeel Nelson Mandelapark). Natuurlijk begroeten we ook een nieuwe buur: Amsterdam Dynamics, dit voorjaar gestart.