• Verslag GeuzenMiddenmeer – Zuidoost United – JO11-2

  7 sep 2020

 • 5 september 2020


  Voor de coronacrisis stond Zuidoost United met een moeizame start van het seizoen 2019-2020 er eindelijk goed voor. Het was een nieuw team met een mix van ervaren en onervaren spelers. Door de grote inspanning en het vertrouwen wist de trainer het team naar een hoger niveau te tillen. Het geduld werd beloond met mooie wedstrijden en ook met geweldige resultaten. Helaas gooide het onverwachte corona virus roet in het eten en dat kon je gelijk zien toen er na maanden weer getraind mocht worden. Werken aan motivatie, vertrouwen en teamwork met nieuwe gezichten waren top prioriteiten. Ook heeft het team een nieuwe trainer. Te veel prikkels, dus was er werk aan de winkel voor de nieuwe trainer.

  Op 5 september mocht Zuidoost United laten zien wat zij de korte periode heeft geleerd en of het haar lukt om op dezelfde niveau als voor de crisis te spelen. Het team stond in ieder geval te popelen om de wedstrijd te beginnen onder begeleiding van de vorige trainer Luciano (de nieuwe trainer was afwezig). GeuzenMiddenmeer stond al op en veld een heette Zuidoost United van harte welkom, er heerste een gemoedelijke sfeer. De scheidsrechter gaf het startsignaal om 11:00 uur af en direct werd de aanval door beide teams ingezet. GeuzenMiddenmeer schoot in de eerste paar minuten mis. Terwijl Zuidoost United haar kansen wel benutte en 0-1 was een feit. Hierna volgende nog 2 goals en stond het binnen 10 minuten 0-3. Het snelle resultaat gaf het team meer zelfvertrouwen en dat plukte zijn vruchten af met meer doelpunten. In de tweede helft zakte het team iets terug vanwege de wissels. Dit werd gelijk door GeuzenMiddenmeer afgestraft, het eerste doelpunt voor de tegenpartij stond hiermee op de teller. Dit gaf de tegenpartij een sprankel hoop en werd de aanval nog verder opgeschroefd. De overtredingen vlogen door het veld maar gelukkig leed het niveau van het spel er niet onder. Na 60 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af, het werd 3-9.

  De eerste winst van het nieuwe seizoen heeft Zuidoost United in de pocket.

  Het was een spannende en vooral leuke wedstrijd waarbij Zuidoost United kan leren van de slordige fouten en continue positie innemen.

  Goed gedaan meisjes en jongens.