• Nieuwsbrief mei 2021

  15 mei 2021
 • Beste leden van Zuidoost United,

  Huidige situatie
  We leven nu in de maand mei. Helaas zitten we z’n allen nog in de fase waar COVID-19 nog steeds een groot deel van ons leven bepaald. Na dik een jaar Hebben de meeste onder ons direct en indirect wel ervaren waar dit nare virus allemaal toe in staat is.

  Gelukkig maken we als samenleving (al zijn het hele kleine) stappen richting herstel. Het onderdrukken van dit virus zal waarschijnlijk niet gebeuren. We zullen als samenleving een modus moeten vinden om hier mee om te gaan. Gelukkig is de avondklok op dit moment van de baan, en is er een start gemaakt met vaccinaties. Laten we met z’n allen hopen op een goede afloop.

  De onzekerheden waar in onze maatschappij zich in verkeerd hebben nog steeds een negatief effect op onze club.
  ‍Bijvoorbeeld:

  • Aangekondigde Regio Cup senioren definitief van de baan
  • Aangekondigde Regio Cup jeugd nog niet gestart
  • Horeca/kantine nog steeds gesloten (tot nader order)

  Er is dus helaas nog erg veel onduidelijkheid over hoe het seizoen zal worden afgerond. Als vereniging moeten we met alle scenario’s rekening houden. We staan nog steeds in de startblokken als we moeten beginnen met Regio cup. Maar we gaan ook al een start maken met het afronden van wederom een sportief minder jaar.
   
  Irene Drenthe
  Niet alleen is sportief een minder jaar, ook hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van onze oud-voorzitster Irene. Het verlies van Irene heeft een enorme impact gehad op onze leden. Met het verlies van Irene heeft Zuidoost United een warme persoonlijkheid en geweldig persoon verloren. Zij heeft als mens en vrijwilliger een ongekende bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren en leiden van de vereniging. Via deze weg, nogmaals sterkte aan de familie en iedereen die Irene warm hart toe droeg.

  Knelpunten
  De periode waarin we zitten is wederom verre van comfortabel.
  De knelpunten die in de eerdere nieuwsbrief waren gemeld zijn nog steeds een grote uitdaging voor de club.
  Opsomming knelpunten:

  • Tekort aan vrijwilligers.
  • Gesloten kantine (derving horeca)
  • Misverstanden Communicatie

  Als vereniging zijn we hier druk mee bezig (interactieve) multimedia zal een steeds grotere rol gaan spelen hierin.

  JFS kleding bonnen
  Doordat het de kantine het hele jaar gesloten is geweest, heeft de kledingverkoop voor het grootste gedeelte online plaatsgevonden. Niet alle leden hebben de weg naar online verkoop kunnen vinden. Ook moet gezegd worden dat het seizoen zich ook daarvoor niet leende.
  Met het Jeugdfonds Sport is afgesproken dat alle bonnen waarvan de datum is vervallen gewoon nog ingeruild kunnen worden om kleding aan te schaffen.

  Heeft u een JFS bon waarvan de datum is verlopen?
  Stuur dan een mail naar: info@teamwear4you.nl
  Vermeld de naam van je kind en je krijgt een kortingscode ter waarde van je kleding bon. Je kunt dan alsnog kleding aanschaffen op de webshop: www.teamwear4you.nl

  Algemene ledenvergadering
  Voor de 2e keer gedurende corona heeft er bij Zuidoost United een digitale algemene ledenvergadering plaatsgevonden.
  Tijdens de ledenvergadering is de contributie voor aankomend seizoen vastgesteld. De contributie is o.a. door de huidige situatie waarin de club verkeerd, naar boven vastgesteld en ligt bijna op het Amsterdamse gemiddelde.
  De contributie bedragen zijn te vinden op de website: https://www.zuidoostunited.nl/contributie-seizoen-2021-2022
   
  Progress Cantera
  Met ingang van seizoen 2021-2022 zal Zuidoost United een samenwerking aangaan met Progress Cantera. Progress Cantera zal Zuidoost United ondersteunen in het trainen van jeugdspelers en het ondersteunen van onze huidige trainersstaf. Met Progress Cantera denken wij als Zuidoost United een match te hebben gevonden met een partner die ons kan ondersteunen met creëren van uitdagingen om jeugdspelers voor langere tijd voor Zuidoost United te behouden.

  Zaterdag seniorenteam
  Vanaf het komend seizoen zal Zuidoost United weer beschikken over een Zaterdag1 senioren selectie. Ook zal er een jeugd onder 23 team aanwezig zijn. Wij kijken met z’n allen uit naar het nieuwe seizoen!

  Voorbereiding nieuw seizoen
  Zuidoost United zal samen met Progress Cantera enkele selectie/introductie trainingen samenstellen. Dit zodat we, (zoals we elkaar proberen) de juiste match/balans tussen spel, plezier en niveau per team kunnen vaststellen. Meer nieuws hierover volgt.

  Contributie
  We krijgen veel vragen van onze leden hierover.
  De contributie van dit seizoen dient betaald te worden. Het bestuur heeft niemand dispensatie of toezeggingen gedaan deze niet te betalen.
  Het is een moeilijke tijd voor iedereen en we moeten elkaar een hart onder de riem steken.
  De club loopt door het COVID19 pandemie heel veel inkomsten mis op het gebied van horeca en evenementen. Het is van essentieel belang om de vastgestelde begroting sluitend te krijgen. We willen namelijk ook volgend seizoen onze poorten weer openen voor onze (aspirant) leden. Verder werken aan het verbeteren/herstellen van onze sterke eigenschappen die door u als lid (terecht) als knelpunt naar voren zijn gekomen.
   
  Haalplicht
  Met onze vernieuwde website, en onze sociale mediakanalen proberen we de leden up to date te houden. Jij, als lid, hebt in deze periode dus ook een haalplicht. Dit betekent dat je van de gelegenheid gebruik kunt en moet maken om informatie over de vereniging op te halen op de door ons aanbevolen platformen:

  https://www.zuidoostunited.nl/
  https://twitter.com/unitedzuidoost
  https://www.facebook.com/groups/zuidoostunited/
  https://www.instagram.com/zuidoostunited/
  https://www.tiktok.com/@zuidoostunited?

  Groei
  We blijven groeien!
  Dit betekent dat we dus dringend op zoek zijn naar (jong)volwassenen die ervaring hebben, of bereid zijn ervaring op te doen om ons op alle disciplines bij te staan en te ondersteunen.

  Zie link hieronder en meld aan!
  https://www.zuidoostunited.nl/vacatures


  Tot slot
  Ik hoop jullie via deze weg te hebben voorzien van een update/gang van zaken.
  Graag zien we jullie allen volgend jaar terug op het veld of achter de bar of langs de zijlijn!
  Houdt onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor updates!
   
  Met vriendelijke groet,
   
  Bestuur Zuidoost United

  https://www.zuidoostunited.nl/
  https://twitter.com/unitedzuidoost
  https://www.facebook.com/groups/zuidoostunited/
  https://www.instagram.com/zuidoostunited/
  https://www.tiktok.com/@zuidoostunited?