• Nieuwsbrief augustus 2020

  6 aug 2020
 • Beste leden,

  Maandag 3 augustus hebben we een start gemaakt met de 1ste jeugdtrainingen!                                                    
  Die zijn ondanks de krappe veldbezettingen goed verlopen.
  De officiële algemene 1ste jeugdtrainingen, starten op zaterdag 8 augustus!
  Voor tijden en leeftijdscategorie zie het rooster schema!
  Zuidoost United heeft voor de maand augustus een nieuwsbrief samengesteld waar in de meest gestelde vragen  als onderwerp terug komen.

  Inhoud:
  •    Wanneer wordt het nieuwe trainingsschema bekend?
  •    Waarom is dat schema niet al veel eerder klaar?
  •    Status accommodatie in de maand augustus
  •    Dus wanneer gaan wij weer trainen?
  •    COVID 19
  •    Kleedkamers en doucheruimtes
  •    Kennismaken met je nieuwe team
  •    Nieuw tenue
  •    Algemene Ledenvergadering Zuidoost United
  •    Wanneer begint de beker en de competitie?
  •    Recente gegevens:
  •    Nieuwe website
  •    Contributie
  •    Aankomende evenementen

   

   

   

  Wanneer wordt het nieuwe trainingsschema bekend?

   

  Het huidige tijdelijke ‘augustus ’20 schema ‘  is als bijlage te vinden. Het definitieve schema voor seizoen 2020 -2021, hopen we 19 augustus ’20 te publiceren.

  Waarom is dat schema niet al veel eerder klaar?
  Zuidoost United heeft in principe zijn rooster schema klaar liggen, maar is afhankelijk van factoren waar het geen invloed op kan uitoefenen. Zie het kopje hieronder.

  Status accommodatie in de maand augustus
  Op dit moment wordt kunstgras veld 1 vervangen. We moeten het dus voorlopig doen met 2 velden. Als alles volgens planning loopt, zal in de laatste week van augustus het 1ste veld weer in gebruik kunnen worden genomen. Omdat er al eerder een vertraging had opgetreden bij de werkzaamheden, houden wij als Zuidoost United nog even een slag om de arm als het gaat om het publiceren van de definitieve rooster schema.
  Omdat we 1 veld minder in gebruik kunnen nemen, is er een strak schema opgesteld zodat alle bespelers van het Nelson Mandela sportpark, genoeg tijd en ruimte hebben om hun leden tegemoet te komen. Mocht alles meezitten en er dus geen verdere vertragingen voordoen, dan is er in de week van 24 augustus weer een volledige bezetting van de velden.

  Dus wanneer gaan wij weer trainen?
  Dit verschilt per team.  Om een voorbeeld te geven: onze recreatieteams hebben de gelegenheid gehad om de gehele maanden juni en juli door te trainen op de zaterdagmiddag.
  Vanaf maandag 3 augustus zullen onze jeugd bovenbouw spelers, starten met de 1ste trainingen. Elke week zullen er meerdere leeftijdscategorieën starten met hun 1ste training. Zie schema.
  De kinderen zijn van harte welkom op de voor hen gereserveerde tijd.

   

   

   

  COVID 19
  Nog even de regels en (on)mogelijkheden rondom COVID19

   

  • Alle spelers (pupillen, junioren, senioren) kunnen trainen zoals zij gewend waren.
  • Alle teams kunnen oefenwedstrijden spelen, tegen elkaar en tegen andere verenigingen. Vanaf 28 augustus speelt iedereen gewoon zijn beker- en competitiewedstrijden.
  • De kantine wordt binnenkort geopend. In de kantine en op het terras geldt de anderhalve-meter-regel. In de kantine zijn looproutes aangebracht en veilige afstanden gemarkeerd.
  • Rond een veld zijn maximaal 250 toeschouwers toegestaan; deze moeten we de anderhalve- meter-regel in acht nemen.

   

   

   

  Kleedkamers en doucheruimtes

   

  • Van deze regels springen vooral die over kleedkamer gebruik en douches in het oog. Je kunt als (volledig) team immers niet tegelijk een kleedkamer/douches gebruiken zonder daarbij de afstandsregels te breken. We roepen daarom alle spelers op om omgekleed naar de club te komen.
  • Voor de kleedkamer krijgt elk team een tijdslot. Na afloop van de wedstrijd kan er in opeenvolgende shifts dus gedoucht worden, mits je als team binnen je tijdslot blijft.  In alle eerlijkheid: we zien het nog niet helemaal voor ons, maar we geven het een kans; de ervaring zal ons leren wat haalbaar en reëel is. Hoe dan ook, de realiteit van komend najaar kan dus ook worden dat alle spelers omgekleed naar de club komen en thuis pas douchen.

   

  Het volledige ‘Corona-protocol’ van de KNVB vind je hier. De overige protocollen, voor scheidsrechters, trainers en andere betrokkenen, vind je hier.

   

   

   

  Kennismaken met je nieuwe team     
  Het eerste speelweekend (28/29 augustus) dan? Gaat niet, want alle teams doen mee aan de beker of starten met de competitie. Los daarvan: ouders in een kleedkamer opsluiten zou op dit moment een minder goed idee zijn. Een laatste argument is dat verreweg de meeste teams niet wezenlijk van samenstelling zijn veranderd en dat zij vaak al getraind hebben voor de start van het seizoen, dus spelers kennen elkaar al.

  We doen het dit jaar, overigens, anders: in de aanloop naar 28/29 augustus wijzen  we per team een leider aan, of een eerste aanspreekpunt die de vacature van teamleider daarna nog eens in de oudergroep gooit. We vragen deze ouder om een appgroep aan te (laten) maken, en om kort na het eerste speelweekend de verdeling van teamtaken, die voor hem of haar uiteraard keurig op een rij zijn gezet, aan ons terug te sturen.

  We roepen alle ouders dus op om in dat eerste weekend naar de wedstrijd (uit of thuis) van hun zoon of dochter te komen, zodat ze kunnen kennismaken met de andere ouders en kunnen meedoen aan het verdelen van de teamtaken.

  Nieuw tenue
  Na 6 jaar met het kleding merk JAKO gewerkt te hebben, Zal Zuidoost United met kleding merk KELME in zee gaan.  
  Voor teams die in de A-categorie spelen (alle selectieteams bij de jongens vanaf Onder 13) hanteert de KNVB echter strikte regels: zij zijn verplicht om in hetzelfde tenue te spelen. Woensdag 6 augustus zal het genomen besluit bekend zijn over hoe de distributie van kleding zal plaatsvinden. teamwear4you.nl zal een belangrijke rol spelen in het distributie proces. Een bezoek aan deze website is dan ook een must. 6 augustus is de online omgeving operationeel. Bestellen kan dan online of via info@teamwear4you.nl JFS bonnen worden geaccepteerd. 

   

  Starterskit C jeugd, Starterskit C Senior, Wedstrijd  tenue

   

  Algemene Ledenvergadering Zuidoost United
  Door het gehele COVID19 gebeuren heeft de ALV nog niet plaatsgevonden Het streven is om dit gebeuren nog voor de begin van de competitie te laten plaatsvinden. Informatie en aankondiging van de ALV  zal minimaal 2 weken van te voren worden aangekondigd.

  Wanneer begint de beker en de competitie?

   

  • Voor vrijwel alle teams start de competitie in het weekend van 19 en 20 september. Voor teams in de A-categorie is de indeling bekend gemaakt en te vinden op voetbal.nl. De indeling voor teams in de B-categorie is aangekondigd voor 21 en 22 augustus. (Wat is ook alweer A-categorie? Vanaf Jo13 is dat hoofdklasse en divisie; voor senioren (m) is dat alles tot en met de reserve derde klasse; voor senioren (v) is het alles tot en met de derde klasse.)
  • De bekerwedstrijden beginnen in het weekend van 28 en 29 augustus. Indeling en programma voor de categorie-A-teams is inmiddels bekend.
  • Alle 1ste jeugdteams bovenbouw nemen deel aan de beker. Voor deze jongste teams is er geen bekertoernooi; zij starten op 28 augustus met hun competitie. De overweging hier is dat op deze manier gedurende het seizoen vier competitieronde gespeeld kunnen worden; bij het driemaal opnieuw indelen van competities kan dan steeds opnieuw aan te grote niveauverschillen worden gesleuteld.
  • Voor seniorenteams geldt: de meeste teams doen mee aan de beker – zij konden dat vooraf zelf kiezen. Check even bij je aanvoerder.

   

   

   

  Recente gegevens:

   

  • Onze ervaring leert dat het in deze tijd voor leden makkelijker is om van contactgegevens te veranderen. Voor ons is het van enorm belang dat uw nieuwe gegevens bij de vereniging bekend zijn.                          
  • Heeft u als lid een nieuw nummer,  email adres of bent u recentelijk verhuisd? Deze wijzigingen graag mailen naar secretariaat@zuidoostunited.nl
  • Kloppen je gegevens op dit moment? Dat kun je zelf nagaan in de account die je gebruikt in app voetbal.nl en in je eigen digitale spelerspas die door sportlink wordt aangemaakt. De gegevens die daar staan is wat wij van jou in de administratie hebben staan. Klopt dat niet meer? Deze gegevens mailen naar secretariaat@zuidoostunited.nl

   

  Nieuwe website
  Zuidoost United staat al enige tijd te popelen om de nieuwe website te lanceren. De bedoeling was om deze website 1 juli 2020 (10de verjaardag van zuidoost United) te lanceren. Dit is ons helaas niet gelukt, maar het is er nu toch eindelijk.
  De nieuwe website is aan ons administratiesysteem (sportlink) gekoppeld worden. Het gaat dus eenvoudiger worden om straks informatie te delen met specifieke groepen, in plaats van met iedereen tegelijk. Teams kunnen zelfs een eigen pagina krijgen. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die wedstrijdverslagen willen maken en deze willen posten op de site. Voor informatie kun je mailen naar info@zuidoostunited.nl

   

   

   


  Contributie
  Het innen van de contributie zal plaatsvinden in de periode augustus tot aan 1 december. Clubcollect is nog steeds de partij die door Zuidoost United is aangesteld voor het innen van de contributie. Cruciaal is dat de administratie in sportlink volledig op orde is. Zie elders de oproep om te waarborgen dat je mailadres en 06 nummer juist in onze administratie systemen staan.

  Aankomende evenementen:
  Er zijn 2 evenementen Die nog in de planning liggen:
  •    10 jarig jubileum Zuidoost United
  •    5 Jarig bestaan van onze G-voetbal afdeling
  De voorbereidingen zijn in volle gang. Meer informatie over de data en planning zal op korte termijn beschikbaar zijn.


  Bestuur Zuidoost United
  Het bestuur van Zuidoost United Hoopt met deze nieuwsbrief de meeste gestelde vragen die vanuit de leden zijn gekomen goed en duidelijk te hebben beantwoord.

  Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij die graag. U kunt deze dan mailen naar: secretariaat@zuidoostunited.nl

  Zuidoost United gaat met goede moed beginnen aan het nieuwe seizoen. Om er een geslaagd seizoen van te maken hebben we iedereen nodig.

  Wij willen dus bij voorbaat alle leden, sponsoren en vrienden van Zuidoost United bedanken voor hun steun en bijdrage.


  Bestuur,
  Zuidoost United