• In Memoriam Orlando Bottse 18-08-2023

  19 aug 2023
 • Orlando Bottse, ook wel bekend als meneer Bottse, was een onuitwisbare kracht in de voetbalgemeenschap van de Bijlmer en Amsterdam-Zuidoost.
  Zijn veelzijdige rol als leider, trainer, barmedewerker, materiaalman, supporter en bestuurder maakte hem geliefd en gerespecteerd bij jongens die voetbalden in deze regio.

  Met zijn streng maar rechtvaardig karakter wist meneer Bottse gezag te verwerven. Zijn leiderschap was bepalend en wie de wijsheid van zijn adviezen ter harte nam, kon floreren. Hij was een verstandige man, een ware mentor voor velen.

  Ondanks zijn autoriteit was meneer Bottse een man met een groot hart. Hij stond altijd klaar om elke taak op zich te nemen, of het nu ging om lijnen trekken of hulp bieden waar nodig. Zijn inzet en toewijding waren bewonderenswaardig, en zijn aanwezigheid op het voetbalveld was voelbaar als de eerste en laatste persoon.

  Zelfs na zijn tia bleef meneer Bottse betrokken bij de voetbalactiviteiten, zij het vanaf de zijlijn in een rolstoel. Zijn passie en toewijding waren onverminderd, en zijn aanwijzingen aan de teams getuigden van zijn blijvende betrokkenheid.

  Het lintje dat meneer Bottse in 2012 ontving van burgemeester Van der Laan was een welverdiende erkenning voor zijn onschatbare vrijwilligerswerk. Zijn naam werd vereeuwigd in het Orlando Bottse jeugdtoernooi, een jaarlijks evenement waar hij trots op was en dat zijn nalatenschap voortzet.

  Meneer Bottse's invloed zal nooit vervagen in de Amsterdamse gemeenschap. Zijn sociale betrokkenheid en liefdevolle karakter maken hem een tijdloos voorbeeld voor allen die de kracht van menselijkheid en toewijding willen belichamen.
  Zijn inspirerende verhaal blijft voortleven als een blijvende herinnering aan een uitzonderlijke en geliefde persoonlijkheid.

  Wij condoleren de nabestaanden en wensen hen veel sterkte in deze moeillijke tijd