• Bezoek aan de kantine? Scan de QR code!

  1 sep 2020
 • Ook horeca sportkantines moeten voldoen aan de nieuwe coronaregels.

  Sportkantines van sportverenigingen zijn net als de normale horeca gehouden aan de nieuwe coronamaatregelen die gelden. Dat betekent dat exploitanten en horecaondernemers de gasten, die de kantine bezoeken voor een drankje of bestelling of gasten die gebruikmaken van het terras, moeten registeren en naar naam en telefoonnummer moeten informeren.

  Het feit dat het bij een vereniging gaat over reeds geregistreerde leden is geen aanleiding om af te zien van die registratie, aldus het ministerie. “Er komen ook mensen langs die niet sporten, maar gewoon uit gezelligheid of die naar mensen die sporten komen kijken.” De maatregelen gelden ook voor alle sportkantines, ongeacht of deze gerund worden door vrijwilligers of door een commerciële ondernemer.

  Hoe werkt de registratie via de QR-code:

  • Installeer een QR-lezer app op jouw mobiele telefoon.
  • Scan/lees bij Zuidoost United de QR code (vraag gerust iemand om hulp). Je hoeft je maar één keer op een dag te registreren.
  • Je vult jouw persoonlijke gegevens in en beantwoord de vragen, opgesteld door het RIVM. Daarna op verzenden drukken.
  • De vereniging ontvangt de namen van de geregistreerde gasten, deze moeten 2 weken bewaard worden voor een mogelijk onderzoek. Na twee weken worden de gegevens vernietigd.
  • Wanneer de GGD haar bron- en contactonderzoek wil doen (m.b.t. een Corona-melding), zullen ze vragen naar deze bestanden.


  Door het verstrekken van de contactgegevens geeft u toestemming voor uitsluitend het delen van de contactgegevens met de GGD op hun verzoek  voor bron- en contactonderzoek. Deze gegevens worden na 14 dagen vernietigd

  Registreren maar, voor elkaar en voor de vereniging!

  Bestuur Zuidoost United